44-та патрола на оперативниот простор Еуфратски штит и линијата Мунбич

Првата патрола беше реализирана на 18 јуни

1048349
44-та патрола на оперативниот простор Еуфратски штит и линијата Мунбич

Турските вооружени сили (ТВС) ја остварија 44-та патрола на оперативниот простор Еуфратски штит и линијата Мунбич.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на Генералштабот, ТВС заедно со припадниците на американските вооружен сили ја остварија 44-та координирана/независна патрола на оперативниот простор Еуфратски штит и линијата Мунбич.

Првата патрола беше реализирана на 18 јуни.Слични вести