Во воздушна операција на северот на Ирак неутрализирани најмалку двајца терористи на ПКК

Турски воени авиони вчера реализираа прекугранична воздушна операција на областа Метина на северот на Ирак во која според првичните претпоставки се неутрализирани најмалку двајца терористи на ПКК

1046793
Во воздушна операција на северот на Ирак неутрализирани најмалку двајца терористи на ПКК

Во реализирана прекугранична воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани најмалку двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, во реализираната воздушна операција вчера на областа Метина во северниот дел на Ирак се уништени наоружени позиции, пештери и скривници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според првичните претпоставки во воздушната операција се неутрализирани најмалку двајца терористи.Слични вести