Во воздушни операции кај Сиирт и на северот на Ирак се неутрализирани 9 терористи на ПКК

Турски воени авиони во руралното подрачје на градот Сиирт и на обастите Авашин-Басјан и Зап на северот на Ирак неутрализираа 9 терористи на ПКК

1045990
Во воздушни операции кај Сиирт и на северот на Ирак се неутрализирани 9 терористи на ПКК

Во реализирани воздушни операции од срана на Турските вооружени сили (ТВС) внатре во границите на земјата во руралното подрачје на градот Сиирт и на обастите Авашин-Басјан и Зап преку границата во северниот дел на Ирак, се неутрализирани 9 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката оранизација ПКК.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, турски воени авиони вчера реализираа воздушни операции во рураното подрачје на градот Сиирт и на областите Авшин-Басјан и Зап на северот на Ирак. 

Во овие операции беа неутрализирани 9 терористи припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК за кои беше установено дека се подотвувале за напад на воените бази.Слични вести