На границата со Сирија продолжуваат да се испраќаат нови воени возила и тешко оружје

Воениот конвој составен од голем број воени возила меѓу кои и шлепери натоварени со топови хаубици и тенкови испратени од другите воени единици пристина во воените единици на сириската ганица

1045997
На границата со Сирија продолжуваат да се испраќаат нови воени возила и тешко оружје

Воените возила испратени како засилување на воените единици на границата со Сирија пристигнаа во градот Килис кој се наоѓа на самата граница со ваа земја.

Воениот конвој составен од голем број воени возила меѓу кои и шлепери натоварени со топови хаубици и тенкови испратени од другите воени единици пристина во воените единици на сириската ганица. 

Како што се дознава военте возила кои што продолжуваат да се испраќаат под строги безбедносни мерки се испраќаат на границата со Срија како засилување на тамошните воени единици.

 Слични вести