Во воздушни операции на северот на Ирак и кај Хаќќари се уништени терористички цели на ПКК

Турски воени авиони реализираа возудшни операции преку границата на северот на Ирак и внатре во границите на земјата во руралното подрачје на населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари

1043315
Во воздушни операции на северот на Ирак и кај Хаќќари се уништени терористички цели на ПКК

Во реализирани воздушни операции во северниот дел на Ирак и во руралното подрачје на населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари се уништени скривници и складишта за муниција користени од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, вчера беа реализирани воздушни операции на областите Синат-Хафтанин, Зап, Хакурк и Кандил на северот на Ирак и во руралното подрачје на населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари.

Во операциите беа уништени места кои што се користат од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК како скривници, наоружени позиции, засолништа и складишта за муниција.Слични вести