Претседателот Ердоган разговараше телефонски со кувајтскиот емир Ал Сабах

Претседателот Р. Т. Ердоган го побара по телефон кувајсткиот емир Шеик Сабах ал Џабир ал Сабах до кого го изрази своето сочувство по повод смртта на неговата сестра Шеика Фериха ал Ахмед ал Џабир ал Сабах

1043292
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со кувајтскиот емир Ал Сабах

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со кувајтскиот емир Шеик Сабах ал Џабир ал Сабах.

Според добиени информации од извори од кабинетот на претседателот, Ердоган го побара по телефон кувајсткиот емир Шеик Сабах до кого го изрази своето сочувство по повод смртта на неговата сестра Шеика Фериха ал Ахмед ал Џабир ал Сабах.  

Во телефонскиот разговор во кој што претседателот Ердоган го изрази своето сочувство до кувајсткиот емир Шеик Сабах стана збор и за билатерални и регионални прашања.

По повод телефонскиот разговор претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и кувајтскиот емир Шеик Сабах ал Џабир ал Сабах ја потврдија одлучност по прашањето на зајакнување ујште повеќе на билатералните односи помеѓу двете земји во наредниот период.

 Слични вести