ТВС извршија воздушна операција на подрачјето Гара на северот на Ирак

Непрекинато продолжуваат операциите на безбедносните сили врз терористичката организација

1042856
ТВС извршија воздушна операција на подрачјето Гара на северот на Ирак

Во рамките на синоќешната воздушна операција на Турските вооружени сили (ТВС) на подрачјето Гара на северот на Ирак беа неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во рамките на синоќешната воздушна операција на Турските воздушни сили (ТВС) на подрачјето Гара на северот на Ирак беа неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Непрекинато продолжуваат операциите на безбедносните сили врз терористичката организација.

Според соопштението кое беше објавено од страна на ТВС, вчера беше извршена воздушна операција на подрачјето Гара на северот на Ирак.

Во воздушната операција која беше извршена на 3-ти септември 2018 на подрачјето Гара на северот на Ирак беа неутрализирани тројца терористи приврзаници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвуваа за акции врз граничните единици и базите во областа.

 

Според соопштението кое беше објавено од страна на ТВС, вчера беше извршена воздушна операција на подрачјето Гара на северот на Ирак.

Во воздушната операција која беше извршена на 3-ти септември 2018 на подрачјето Гара на северот на Ирак беа неутрализирани тројца терористи приврзаници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвуваа за акции врз граничните единици и базите во областа.Слични вести