Од оваа недела започнува интензивен дипломатски сообраќај на линијата Анкара-Берлин

Почнувајќи од оваа недела во текот на септември ќе почне да се води интензивен дипломатски сообраќај на линијата Анкара-Берлин

1042418
Од оваа недела започнува интензивен дипломатски сообраќај на линијата Анкара-Берлин

Оваа недела започнува да се води интензивен дипломатски сообраќај на линијата Анкара-Берлин.

Германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас на 5 и 6 септември ќе престојува во посета на Турција. 

Потоа во текот на истиот месец (септември) и министерот за трезор и финансии Берат Албајрак ќе замине во посета на Германија.

На крајот на месецот пак претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ќе отпатува во посета на Германија каде ќе се состане со претседателот Франк-Валтер Штајнмаер и канцеларката Ангела Меркел.  

Во рамките на средбите и разговорите кои што ќе бидат остварени на дневен ред ќе бидат поставени економски, регионални и меѓународни прашања.Слични вести