Турските војници го реализираа 38-то патролирање во Менбич во Сирија

Турските вооружени сили (ТВС) и единиците на вооружените сили на САД го реализираа 38-мото координирано/независно патролирање во подрачјето на Менбич во Сирија

1040945
Турските војници го реализираа 38-то патролирање во Менбич во Сирија

Турските вооружени сили (ТВС) го реализираа 38-мото патролирање на линијата помеѓу просторот на операцијата Еуфратски штит и подрачјето на Менбич во Сирија.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, денеска од страна на Турските вооружени сили (ТВС) и единиците на вооружените сили на САД на линијата помеѓу просторот на операцијата Еуфратски штит и подрачјето на Менбич во Сирија е реализирано 38-мото координирано/независно патролирање.

Првото патролирање во ова подрачје беше реализирано на 18 јуни.Слични вести