Во периодот од 20 до 27 август за една недела се неутрализирани 26 терористи на ПКК

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во периодот од 20 до 27 август, за една недела се неутрализирани 26 терористи на ПКК од кои 5 мина високо рангирани терористи

1038249
Во периодот од 20 до 27 август за една недела се неутрализирани 26 терористи на ПКК

Во реализирани операции во последната една недела во Турција се неутрализирани 26 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во периодот од 20 до 27 август, за една недела се неутрализирани 26 терористи на ПКК од кои 5 мина високо рангирани терористи од водечкиот кадар. 

Според податоците на министерството, во реализираните операции исто така беа доведени во неупотреблива состојба и една скривница/засолниште/пештера, а беа уништени и 14 тешки и автоматски оружја, 13 рачни бомби, 1.290 парчиња муниција и една експлозивна направа од рачна изработка. 

Освен тоа во рамките на борбата против илегалната имиграција од страна на екипите на Командата на крајбрежната стража во морињата на Турција беа фатени и 608 илегални имигранти.Слични вести