Ердоган оствари телефонзки разговори со лидерите

На разговорите беа изнесени желби празникот Курбан бајрам да биде средство за добро и просперитет на исламскиот свет и човештвото

1036140
Ердоган оствари телефонзки разговори со лидерите

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган по повод празникот Курбан бајрам оствари низа телефонски разговори со лидерите.

Според извори од канцеларијата на претседателството, првиот ден на празникот Курбан бајрам претседателот Ердоган оствари телефонски разговори со емирот на Катар Шеиј Темим Бин Хамед Ал Сани, членот на трипартитното претседателство на  Босна И херцеговина Бакир Изетбеговиќ и претседателот на Косово Хашим Тачи.

На разговорите беа изнесени желби празникот Курбан бајрам да биде средство за добро и просперитет на исламскиот свет и човештвото.Слични вести