Турција засилено ќе продолжи да бдие безбедно пристаниште во регионот

Се надевам дека празникот ќе биде средство за зајакнување на братството и единството

1035743
Турција засилено ќе продолжи да бдие безбедно пристаниште во регионот

Потпретседателот на државата Фуат Октај рече дека Турција ќе продолжи да биде безбедно пристаниште во регионот и засилено ќе продолжи по зацртаниот пат.

По бајрамскиот намаз што го клањаше во џамијата Мимар Синан  во истанбулската населба Аташехир, потпретседателот Фуат Октај во интервјуто за новинарите рече дека им го честита празникот Курбан бајрам на земјата и народот. Се надевам дека празникот ќе биде средство за зајакнување на братството и единството.  

Октај празникот Курбан бајрам му го честиташе на целиот исламски свет и рече дека во период кога целиот свет, особено регионот поминува низ тешки моменти, Турција продолжува да важи за безбедно пристаниште. Турција засилено ќе продолжи по зацртаниот пат. Ова прекрасно бајрамско утро сакав да ја споделам само оваа порака.

Потпретседателот Октај исто така им го честиташе аџилакот на сите аџии кои денес ја остварија должноста во Мека.Слични вести