Министерот Берат Албајрак разговараше телефонски со својот германски колега Олаф Шолц

Министерот за трезор и финансии Бедрат Албајрак разговараше телефонски со германскиот министер за финансии Олаф Шолц

1033789
Министерот Берат Албајрак разговараше телефонски со својот германски колега Олаф Шолц

Министерот за трезор и финансии Бедрат Албајрак оствари телефонски разговор со германскиот министер за финансии Олаф Шолц.

Во разговорот беше направена проценка на одлуките на САД за санкции и чекорите кои што се фрлаат против економијата на Турција.

Двајцата министри Албајрак и Шолц се договорија да бидат фрлени чекори и да бидат започнати обострани активности со кои ќе се зајакне економската соработка.

Берат Албајрак и Олаф Шолц воедно постигнаа согласност откако ќе бидат започнати активностите помеѓу делегациите на министерствата на двете земји да се состанат на 21 септември во Берлин.Слични вести