Претседателот Ердоган разговараше телефонски со катарскиот емир Ал Тани

Според добиени информации од извори на кабинетот на претседателот, претседателот Р. Т. Ердоган разговараше телефонски со катарскиот емир Шеик Тамим Бин Хамад Ал Тани

1031670
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со катарскиот емир Ал Тани

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со катарскиот емир Шеик Тамим Бин Хамад Ал Тани.

Според добиени информации од извори на кабинетот на претседателот, во телефонскиот разговор освен билатералните односи стана збор и за регионални прашања и беше потврдена одлучност за зајакнување уште повеќе на односите помеѓу Турција и Катар во секоја сфера.

Како што се дознава претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и катарскиот емир Шеик Тамим Бин Хамад Ал Тани постигнале согласност да се биде во близок контакт.Слични вести