Претседателот Ердоган го прими ирачкиот премиер Ибади

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими ирачкиот премиер Хајдар ел-Ибади кој денеска допатува во официјална посета на Турција

1032162
Претседателот Ердоган го прими ирачкиот премиер Ибади

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во претседателската палата (Куллијето) во Бештепе во Анкара го прими ирачкиот премиер Хајдар ел-Ибади кој денеска допатува во официјална посета на Турција.

Ибади во Анкара допатува на разговори посветени на односите помеѓу двете земји.

На разговорите лице в лице помеѓу претседателот Ердоган и ирачкиот премиер Хајдар ел-Ибади и на меѓуделегациските разговори освен за унапредувањето на соработката помеѓу двете земји во секоја сфера се прави проценка и на регионални прашања.

Ердоган и Ибади по средбата лице в лице ќе одржат заедничка конференција за претставниците на печатот.

 Слични вести