Ердоган: Нема да ја изгубиме економската војна

Ако тие имаат долари, ние го имаме народот, правото и Аллах

1029875
Ердоган: Нема да ја изгубиме економската војна

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во врска со бранувањето на турската лира во последно време рече:

Нема да ја изгубиме економската војна.

Во рамките на посетата на Бајбурт, Ердоган се осврна на порастот на вредноста на девизните средства и го повтори ставот дека џме во економска војна.

Синоќа Ердоган во говорот во Ризе рече дека продолжуваат различни кампањи. Немојте да обрнувате внимание на истите. Не заборавете дека ако тие имаат долари, ние го имаме народот, правото и Аллах. Ние многу работиме. Што бевме пред 16 години, што сме денес. Ви посакувам трпение. Многу ќе работиме, многу ќе се залагаме. Во 2023 година (100-та годишнина на формирањето на републиката) ќе влеземе многу подобро. Јас имам голема верба во тоа.Слични вести