Турција првa во светот по помошта за помалку развиените земји

Турција бројот на амбасади во Африка од 12 го зголеми на 41

1020091
Турција првa во светот по помошта за помалку развиените земји

Претседателот Реџеп Таип Ердоган: „Турција,со 8,2 милијарди долари се наоѓа на прво место во светот од аспект на помошта на помалку развиените земји“.

Со доаѓањето на власт на Партијата за правда и развој (АКП), Турција, бројот на амбасади во Африка од 12 го зголеми на 41.

Претседателот Ердоган  истакна дека нема никаква разлика меѓу терористичките организации.

„Како ѝ да се викаат, според што ѝ да се раководат, сите терористички организации се заеднички непријател на човештвото. Што е ДЕАШ тоа е и ФЕТО. Што е ПКК тоа е Боко Харам и Ел Шабаб“, изјави Ердоган.Слични вести