Турција остро го осуди терористичкиот напад во Пакистан

Веста за терористичкиот напад на изборниот митинг во месноста Мастунг во провинцијата Белуџистан во кој загинаа голем број лице а исто така беа повредени и голем број лица беше примена со големо жалење

1012247
Турција остро го осуди терористичкиот напад во Пакистан

Турција остро го осуди вчерашниот терористички напад во Пакистан кој беше извршен на еден изборен митинг и на пакистанскиот нартод му изрази сочувство.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за надворешни работи беше истакнато дека веста за терористичкиот напад на изборниот митинг во месноста Мастунг во провинцијата Белуџистан во кој загинаа голем број лице а исто така беа повредени и голем број лица беше примена со големо жалење.

Во соопштението во кое беше упатено сочувство до Пакистан, најостро беше осуден грозоморниот терористички напад. На загинатите им посакуваме слава и покој на душите, а на повредените што побрзо да оздрават. На пакистанската влада и пријателскиот и братски пакистански народ му упатуваме сочувство.Слични вести