Турција го осуди вчерашниот терористички напад во Тунис

Турција ќе продолжи со солидарноста со Тунис во борбата  против тероризмот

1008615
Турција го осуди вчерашниот терористички напад во Тунис

Турција го осуди вчерашниот терористички напад во туниската провинција Џендуба.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за надворешни работи беше истакнато дека веста за смртта на 6 погранични војници кои загинаа во вчерашниот терористички напад во провинцијата Џендуба во Тунис беше прифатена со големо жалење.

Во соопштението беше истакнато следното:

Турција остро го осудува овој грозоморен напад. Слава им на загинатите. На пријателската влада и братскиот народ на Тунис им изразуваме искрено и длабоко сочувство.

Турција ќе продолжи со солидарноста со Тунис во борбата  против тероризмот.

Во вчерашниот терористички напад во Тунис загинаа 9 приврзаници на пограничната безбедност.Слични вести