Турски воени авиони ги бомбардираа целите на ПКК во северот на Ирак

Генралштабот на Турските вооружени сили соопшти дека турски воени авиони ги бомбардирале целите на терористичката организација ПКК во северот на Ирак

1003734
Турски воени авиони ги бомбардираа целите на ПКК во северот на Ирак

Четворица терористи биле неутрализирани во воздушната операција на турските вооружени сили во подрачјата Авашин-Басјан и Зап во северот на Ирак.

По тој повод соопштение пристигна од Генралштабот на Турските вооружени сили во кое се подвлекува дека турски воени авиони ги бомбардирале целите на терористичката организација ПКК во северот на Ирак,поточно во околината на Авашин-Басјан и Зап.

Во нападот биле неутрализирани четворица терористи.

 

 Слични вести