Турската фрегата „TCG Gediz“ го развиори турското знаме и на Северниот поларен круг

Турската фрегата „TCG Gediz“ која учествува на воените маневри на НАТО „Динамична Мангуста“ премина 70 степени северно дури и од северната географска ширина каде што го развиори турското знаме на Северниот поларен круг

1003501
Турската фрегата „TCG Gediz“ го развиори турското знаме и на Северниот поларен круг

Турската фрегата „TCG Gediz“ (ТЏГ Гедиз) во рамките на воените маневри на НАТО „Динамична Мангуста“ (Dynamic Mongoose) го развиори турското знаме на Северниот поларен круг.

Според објавеното соопштение на интернет страницата на Генералштабот, воените маневри на НАТО  „Динамична Мангуста“ (Dynamic Mongoose) започнаа на 25 јуни.

Во рамките на овие воени маневри турската фрегата „TCG Gediz“ премина 70 степени северно дури и од северната географска ширина каде што го развиори турското знаме на Северниот поларен круг.

Воените маневри ќе завршат на 6 јули.Слични вести