Група Палестинци на границата помеѓу Газа и Израел ја славеа изборната победа на Ердоган

Група Палестинци на границата помеѓу Газа и Израел носејќи во своите раце слика на претседателот Ердоган и турско знаме ја славеа неговата изборна победа и извикуваа слогани со поддршка

1002977
Група Палестинци на границата помеѓу Газа и Израел ја славеа изборната победа на Ердоган
gazze siniri erdogan kutlamasi1.jpg

Група Палестинци на границата помеѓу Газа и Израел го славеа успехот на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на одржаните претседателски и парламентарни избори на 24 јуни.

Палестинците во своите раце носеа слика на претседателот Ердоган и турско знаме.

Палестинците ја славеа изборната победа на Ердоган и извикуваа слогани со поддршка.

20-годишниот Палестинец Емин Селим истакна дека се гордеат со претседателот Ердоган поради поддршката што ја дава на палестинскиот народ и на Газа. 

Овој млад Палестинец го рече следното: „Поради неговиот став кон палестинското прашање ние многу го сакаме претседателот Ердоган. Ние и Турците сме сплотени во исто срце против зулумот што го врши Израел кој не убива и ги руши нашите домови.“Слични вести