Во реализирани едновремени операции во Анкара се приведени 14 членови на терористичката ДЕАШ

Во едновремени операции на однапред утврдени адреси во Анкара беа приведени 14 членови на терористичката организација ДЕАШ, за кои е установено дека подготвувале терористичка акција пред претседателските и парламентарните избори на 24 јуни, во недела

997406
Во реализирани едновремени операции во Анкара се приведени 14 членови на терористичката ДЕАШ

Во реализирани едновремени операција во Анкара се приведени 14 лица, членови на терористичката организација ДЕАШ.

На крајот од реализираните разузнавачки активности од страна на екипите на Одделот за биорба против тероризмот при Дирекцијата на полицијата во Анкара, беа започнати операции за фаќање на припадниците на терористичката организација ДЕАШ за кои е установено дека подготвувале терористичка акција пред претседателските и парламентарните избори кои ќе се одржат во земјава на 24 јуни, во недела. 

Во реализирани едновремени операции на однапред утврдени адреси на осомничените лица беа приведени 14 членови на ДЕАШ.

Лицата за кои станува збор се вели дека сите биле странски државјани и дека и во извршените претреси во нивните куќи биле пронајдени голем број материјали.

Приведените осомничени лица беа однесени во Дирекцијата на полицијата во Анкара каде што ќе им бидат земени изјавите.Слични вести