Претседателот Ердоган вечерва ќе биде на заедничка тв програма на ТРТ 1, ТРТ Хабер и ТРТ Ворлд

Во програмата претседателот Реџеп Тајјип Ердоган со графикони ќе го објасни претседателскиот систем на власта и ќе направи проценка на можностите кои што новиот систем на управување ќе и ги нуди на Турција во меѓународните односи

997562
Претседателот Ердоган вечерва ќе биде на заедничка тв програма на ТРТ 1, ТРТ Хабер и ТРТ Ворлд

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган вечерва ќе учествува во програмата „Избори специјално“ која ќе се емитува заеднички на телевизиските екрани на ТРТ 1, ТРТ Хабер и ТРТ Ворлд.

Програмата ќе започне во 22:50 часот според турско време.

Во програмата претседателот Реџеп Тајјип Ердоган со графикони ќе го објасни претседателскиот систем на власта и ќе направи проценка на можностите кои што новиот систем на управување ќе и ги нуди на Турција во меѓународните односи.

 Слични вести