Ибади: На ПКК и ниту една друга вооружена организација нема да и се дозволи да ја напаѓа Турција

Ирачкиот премиер Хајдар ел-Ибади истакна дека нема да и се дозволи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК и на ниту една друга вооружена организација да ја напаѓа Турција

996356
Ибади: На ПКК и ниту една друга вооружена организација нема да и се дозволи да ја напаѓа Турција

Ирачкиот премиер Хајдар ел-Ибади на состанокот за претставниците на печатот во Багдад одговараше на едно прашање во врска со операцијата на Турските вооружени сили (ТВС) во подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак.

Ибади истакна дека нема да и се дозволи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК и на ниту една друга вооружена организација да ја напаѓа Турција.

Ирачкиот премиер Хајдар ел-Ибади додаде дека согласно уставот нема да се дозволи присутво во земјата на ниту една друга структура освен ирачките безбедносни сили.Слични вести