Во рамките на патролирањето во Мунбич, ќе се внимава на територијалниот интегритет на Сирија

Портпаролот Ибрахим Калин во врска со патролирањето на ТВС во Мунбиќ објави порака преку профилот на твитер

994824
Во рамките на патролирањето во Мунбич, ќе се внимава на територијалниот интегритет на Сирија

Ибрахим Калин портпаролот на кабинетот на претседателот на републиката рече дека Турските вооружени сили (ТВС) во рамките на патролирањето на сириското подрачје Мунбич, многу внимателно ќе ја реализираат задачата со цел да се заштити територијалниот интегритет на Сирија.

Патролирањето на ТВС во Мунбич ќе се спроведе со голема претпазливост и решителност со цел да се обезбеди безбедноста на нашата земја и да се заштити територијалниот интегритет на Сирија.

Портпаролот Калин во врска со патролирањето на ТВС во Мунбиќ објави порака преку профилот на твитер во која рече:

Патролирањето на ТВС во Мунбич ќе се спроведе со голема претпазливост и решителност со цел да се обезбеди безбедноста на нашата земја и да се заштити територијалниот интегритет на Сирија.Слични вести