Продолжуваат интензивните операции против терористите како во земјата така и прекуграницата

Во последната реализирана воздушна операција на подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак се уништени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

993254
Продолжуваат интензивните операции против терористите како во земјата така и прекуграницата

Турските вооружени сли (ТВС) ги продолжуваат интензивните воздушни операции врз подрачјето на планината Кандил во северниот дел на Ирак.

Во последната реализирана воздушна операција на подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак се уништени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Според добиени информации од Генералштабот, меѓу уништените места за време на вчерашната реализирана воздушна операција се наоѓаат засолниште, скривница, наоружана позиција и складиште за муниција на терористите на ПКК.

Од друга страна, непретсано продолжуваат операциите на Турските вооружени сили (ТВС) против терористите и внатре во границите на земјата

Во тие рамки беше реализирана операција поддржана и од воздух против група терористи кои со помош на средства за извидување и набљудување беа установите во руралното подрачјје на населеното место Кемах кај ргадот Ерзинџан во источниот дел на земјата. 

Притоа во операцијата беа неутрализирани тројца терористи на ПКК, а беа запленети и големи количини муниција и материјали на терористите за обезбедување на своите животни потреби

 Слични вести