Чавушоглу разговараше телефонски со својата австриска колешка Карин Кнеисл

По скандалозната и провоцирачка изјава на Австрија министерот за надворени работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со австриската министерка за надворешни работи Карин Кнеисл

989312
Чавушоглу разговараше телефонски со својата австриска колешка Карин Кнеисл

Продолжуваат дипломатските иницијативи на Турција по онаа скандалозна и провоцирачка одлука на Австрија за затворање на 7 џамии и депортирање на 60 имами кои се финансирани од странство.

Министерот за надворени работи Мевлут Чавушоглу во врска со прашањето оствари телефонски разговор со австриската министерка за надворешни работи Карин Кнеисл.

Инаку, Чавушоглу по изјавата на австрискиот премиер Себастијан Курц дека ќе бидат затворени 7 џамии и дека е започнат и процесот за поништување на дозволите за престој и на 60 турски имами ваквиот став на Австрија го прокоментира со следните зборови: „Тоа е показател на точката до која се дојдени некои земји во расизмот и непријателството кон исламот.Слични вести