Бекир Боздаг: Австрија ја уништува слободата на религијата и совеста

Боздаг изјави во Киршехир дека Австрија ја уништува религиската слобода и слободата на совеста

988896
Бекир Боздаг: Австрија ја уништува слободата на религијата и совеста

Остра реакција на онаа погрдна изјава на австрискиот премиер Себастијан Курц кој рече дека ќе бидат затворени 7 џамии и ќе бидат депортирани голем број имами (џамиски оџи) пристигна и од вицепремиерот и портпарол на Владата Бекир Боздаг.

Боздаг изјави во Киршехир дека Австрија ја уништува слободата на религијата и совеста.

Бекир Боздаг рече: „Австрија ја уништува слободата на религијата и совеста.“

Вицепремиерот и портпарол на Владата Бекир Боздаг додаде дека Австрија ја прекршува конвенцијата за човекови права.

 Слични вести