Терористички напад врз турските војници во Хакќари

Во нападот загинаа 3, а беше повреден 1 војник

984969
Терористички напад врз турските војници во Хакќари

Во нападот на терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК  врз турските војници во Хакќари загинаа 3, а еден војник беше повреден.

Според безбедносни извори, синоќа околу 18.00 часот според турско време терористите извршија ракетен напад врз пограничната единица која ја обезбедуваше безбедноста на изградбата на патот меѓу Актутун Бајрак Тепе и Даглиџа во подрачјето Басјан Кала Даги.

Во нападот загинаа 3, а беше повреден 1 војник.Слични вести