Во операциите во Турција за една недела се неутрализирани 42-јца терористи на ПКК

Во реализираните операции внатре во границите на земјата за една недела се неутрализирани 42-јца терористи од кои тројца таканаречени високи функционери на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

980481
Во операциите во Турција за една недела се неутрализирани 42-јца терористи на ПКК

Во последната една недела во реализираните операции во рамките на борбата против тероризмот внатре во границите на земјата се неутрализирани 42-јца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за внатрешни работи објави соопштение  во врска со реализираните операции за востпоставување на безбедноста во границите на земјата во периодот од 21 до 28 мај. 

Според тоа во реализираните операции за една недела се неутрализирани 42-јца терористи од кои тројца таканаречени високи функционери на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Освен тоа во операциите е запленета и голема количина опојни дроги и гориво.Слични вести