Порака со честитка од Мевлут Чавушоглу до Азербејџан по повод 100-тиот роденден

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во пораката што ја сподели на Твитер по повод 100-годишнината од формирањето на Азербејџан го напиша оној познат и прочуен збор: „Знамето кое еднаш ќе се издигне не може никогаш да се спушти.“

980741
Порака со честитка од Мевлут Чавушоглу до Азербејџан по повод 100-тиот роденден

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу испрати порака со честитка до Република Азербејџан по повод 100-годишнината од нејзиното формирање.

Чавушоглу во пораката што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер по повод 100-годишнината од формирањето на Азербејџан го напиша оној познат и прочуен збор: „Знамето кое еднаш ќе се издигне не може никогаш да се спушти.“

Чавушоглу напиша: „За уште многу 100 години срце Азербејџан.“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу својата порака ја сподели со хаштагот #Azerbaycan100

 Слични вести