Високиот изборен совет (ЈСК) ги финализира списоците на гласачи во земјата и во странство

Списоците со привремени кандидати за пратеници на 26 мај од страна на Високиот изборен совет (ЈСК) ќе бидат објавени во Службениот весник и приговорите во врска со списоците ќе почнат да се поднесуваат после тој датум (26 мај)

Високиот изборен совет (ЈСК) ги финализира списоците на гласачи во земјата и во странство

Високиот изборен совет (ЈСК) ги финализира списоците на гласачи во земјата и во странство за претседателските и парламентарните избори (за 27-от состав на собранието) кои што ќе се одржат на 24 јуни.

Преку интернет адресата на Високиот изборен совет (ЈСК) се објавени и датумите и местата за тоа кога и каде ќе гласаат гласачите во странство.

Местата и гласачките кутии каде ќе гласаат гласачите во земјата пак се очекува да бидат соопштени подоцна.

Исто така и политичките партии своите списоци со имињата на кандидатите за пратеници составени од по 600 лица ги предадоа на Високиот изборен совет (ЈСК) .

Списоците со привремени кандидати за пратеници на 26 мај од страна на Високиот изборен совет (ЈСК) ќе бидат објавени во Службениот весник и приговорите во врска со списоците ќе почнат да се поднесуваат после тој датум (26 мај).Слични вести