Операција на ТВС против теористите во Оваџик кај Тунџели

Со голема решителност продолжуваат активностите и борбата за откривање и неутрализирање на терористите во градот

974615
Операција на ТВС против теористите во Оваџик кај Тунџели

Во операцијата на Турските вооружени сили (ТВС) против приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје Оваџик кај Тунџели беа неутрализирани 5 терористи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Губернијата на Тунџели, приврзаниците на регионалната дирекција на Националната разузнавачка служба на Турција (МИТ) во заедничка координација на Градската команда на жандармеријата извршија заедничка операција против терористите во руралното подрачје Оваџик која беше подржана и од воздух.

Во операцијата со авионите од типот Ф-16 беа неутрализирани 5 терористи.

Во соопштението меѓудругото беше истакнато дека со голема решителност продолжуваат активностите и борбата за откривање и неутрализирање на терористите во градот.Слични вести