Младите се наследници на револуцијата и борбата за подобра иднина

Претседателот на Големото национално собрание на Турција Исмаил Кахраман објави порака со честитки по повод 19 мај, Денот на сеќавање на Ататурк и Празник на младоста и спортот

974140
Младите се наследници на револуцијата и борбата за подобра иднина

Претседателот на Големото национално собрание на Турција Исмаил Кахраман објави порака со честитки по повод 19 мај, Денот на сеќавање на Ататурк и Празник на младоста и спортот.

Кахраман во пораката рече: „Младите се наследници на револуцијата и борбата за подобра иднина“:

Младите кои се воспитуваат со љубов кон татковината и знамето, наследството кое го наследија од предците, под водство на разумот и знаењето ќе го пренесат на идните поколенија, рече Кахраман изразувајќи божја благодет, бескрајна благодарност на сите шехиди и газии кои загинаа за ослободување на татковината од непријателите.Слични вести