Боздаг: За Турција и за турскиот народ Ерусалим е главен град на Палестина

Вице премиерот Бекир Боздаг во говорот на пленарна седница на Собранието најостро го осуди масакрот на 60 Палестинци.

971603
Боздаг: За Турција и за турскиот народ Ерусалим е главен град на Палестина

Вице премиерот Бекир Боздаг во говорот на пленарна седница на Собранието најостро го осуди масакрот на 60 Палестинци.

Боздаг подвлече дека без праведно решавање на палестинското прашање нема да има мир на Блискиот исток.

„САД е одговорен за масакрите на Палестинците.Рацете на САД се извалкани со крвта на невините Плаестинци.САД е дел од проблемот а не на решението.“,подвлече Боздаг.

Во продолжение вице премиерот Бекир Боздаг нагласи дека САД и Израел ќе мора да го остават Ерусалим на неговите вистински сопственици.Секој нека вели што сака,но за Турција и за турскиот народ Ерусалим е главен град на Палестина“.

 

 

 Слични вести