Турските вооружени сили извршија воздушна операција на подрачјето хакурк на северот на Ирак

Во операцијата беа неутрализирани 13 терористи

970266
Турските вооружени сили извршија воздушна операција на подрачјето хакурк на северот на Ирак

Во воздушна операција на Турските вооружени сили на подрачјето Хакурк на северот на Ирак беа неутрализирани 13 терористи.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на Генералштабот, Турските вооружени сили извршија воздушна операција на подрачјето Хакурк на северот на Ирак.

Во операцијата беа неутрализирани 13 терористи.Слични вести