Ердоган му честита на Махатхир Мухаммед за победата на изборите и премиерската функција

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го побара по телефон новоизбраниот премиер на Малезија Махатхир Мухаммед и му честита за победата на изборите и премиерската функција

969326
Ердоган му честита на Махатхир Мухаммед за победата на изборите и премиерската функција

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му честита на новоизбраниот премиер на Малезија Махатхир Мухаммед.

Според добиени информации од извори од кабинетот на претседателот, претседателот Ердоган го побара по телефон новиот претседател на Малезија Махатхир Мухаммед кој излезе како победник од одржаните парламентарни избори во оваа заемја.

Ердоган ги достави своите честитки по повод извојуваната победа на изборите и му посака успех на Махатхир Мухаммед во неговата премиерска функција.

Двајцата лидери во телефонскиот разговор го нагласија значењето од уште повеќе развивање на односите помеѓу Турција и Малезија.Слични вести