Во близина на Мардин кај границата со Сирија се неутрализирани двајца терористи на ПКК/ПЈД

Во реализирани истрели од страна на безбедносните сили на пограничната линија кај населеното место Нусајбин во округот на градот Мардин се неутрализирани  двајца терористи на ПКК/ПЈД-ЈПГ

968444
Во близина на Мардин кај границата со Сирија се неутрализирани двајца терористи на ПКК/ПЈД

Турските вооружени сили (ТВС) во близина населеното место Нусајбин кај градот Мардин  неутрализираа двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ПЈД-ЈПГ.

Според објавеното соопштение на интернет страницата на Генералштабот, во реализираните истрели од страна на безбедносните сили на пограничната линија кај населеното место Нусајбин се неутрализирани  двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ПЈД-ЈПГ.

Освен тоа Турските вооружени сили (ТВС) реализираа воздушна операција и на областа Хакурк во северниот дел на Ирак.

Во операцијата беа уништени засолништа и наоружени позиции на терористите кои се подготвувале за напад.Слични вести