За една недела внатре во земјата и прекуграницата се неутрализирани 14 терористи

Во објавеното соопштение од Турските вооружени сили (ТВС) се истакнува дека за една недела се неутрализирани вкупно 14 терористи од кои двајца од лидерскиот кадар, и тоа двајца внатре во границите на земјата, а 12 надвор прекуграницата

964643
За една недела внатре во земјата и прекуграницата се неутрализирани 14 терористи

За една недела внатре во земјата и прекуграницата се неутрализирани 14 терористи.

Во објавеното соопштение од Турските вооружени сили (ТВС) се истакнува дека за една недела се неутрализирани вкупно 14 терористи меѓу кои двајца од лидерскиот кадар, и тоа двајца внатре во границите на земјата, а 12 надвор прекуграницата.

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС) воедно е соопштено дека бројот на неутрализираните терористи од почетокот на операцијата Маслиново гранче во подрачјето на Африн во Сирија изнесува 4.406.

 

 Слични вести