Пред да започнат воените маневри ЕФЕС-2018 беше успешно реализирана десантна обука

Пред реализација на Обединетите заеднички воени маневри со активна стрелба ЕФЕС-2018 во Измир вкупно 318 војници од 8 земји од кои 115 турски реализираа десантна обука

963998
Пред да започнат воените маневри ЕФЕС-2018 беше успешно реализирана десантна обука

Пред реализација на Обединетите заеднички воени маневри со активна стрелба ЕФЕС-2018 во Измир, беше реализирана десантна обука.

Во градот Измир продолжуваат активностите за обука пред воените маневри кои што ќе бидат реализирани во периодот од 7 до 11 мај.

Во тие рамки успешно беше реализирана и десантна обука. 

19 транспортни хеликоптери од кои 4 со двоен мотор кои што полетаа од местото за воена обука во месноста Ментеш кај населеното место Урла во близина на Измир се спуштија на полигонот во Сеферихисар.

Војниицте кои излегоа од хеликоптерите во рамките на обуката набрзина зазедоа позиција, додека хеликоптерите со кои што беа донесени го напуштија местото.

Војниците излегоа од своите позиции и почнаа да напредуваат по што успешно ја реализираа задачата која што им беше дадена.

На десантната обука учествуваа вкупно 318 војници од 8 земји од кои 115 турски војници.Слични вести