Ќе се реструктуираат долговите на должниците од пед 31 март 2018

На пензионерите годишно по два пати ќе им се доделат по илјада турски лири дополнителни средства

961663
Ќе се реструктуираат долговите на должниците од пед 31 март 2018

По состанокот на владата премиерот Бинали Јилдирим рече дека ќе се реструктуираат и репрограмираат јавните долгови од пред 31 март 2018 година.

Премиерот Јилдирим во продолжение додаде дека износот на старосната пензија ќе се зголеми за 500 турски лири.

На пензионерите годишно по два пати ќе им се доделат по илјада турски лири дополнителни средства.

Исто така и на студентите кои поради различни причини не можеа да го завршат факултетот во предвидениот рок од 7 години ќе им се даде уште една можност.

Откупната цена на еден килограм свеж чај ќе се зголеми на 2 лири 45 куруши, рече премиерот Јилдирим.Слични вести