Посебна плаката од ГШ посветена на децата

На фотографијата освен логото на ГШ и турското знаме се наоѓаат и фотографии на децата на шехидите

956917
Посебна плаката од ГШ посветена на децата

По повод 23 април - Празникот на националниот суверенитет и детето, Генералштабот на Турција изготви посебна плаката на која се наоѓаат деца на шехиди.

Плакатата која што беше изготвена по повод 23 април е објавена на веб страницата на Генералштабот на интернет.

На плакатата се наоѓаат фотографија на Гази Мустафа Кемал Ататурк и честитката „Нека ви е честит 23 април празникот на националниот суверенитет и детето“.

На фотографијата освен логото на ГШ и турското знаме се наоѓаат и фотографии на децата на шехидите.Слични вести