При експлозија на бомба од рачна изработка во Африн животот го загуби еден турски војник

Во соопштението од Генералшатбот се истакнува дека при експлозија на бомба од рачна изработка во подрачјето на Африн во Сирија, животот го загуби еден турски војник

955331
При експлозија на бомба од рачна изработка во Африн животот го загуби еден турски војник

При експлозија на бомба од рачна изработка во моментот на активностите за пребарување кои што се водат од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во рамките на операцијата Маслиново гранче во подрачјето на Африн во Сирија, животот го загуби еден турски војник.

Во објавеното соопштение од Генералштабот се истакнува дека на 19 април (вчера) еден турски војник го загуби животот при експлозија на бомба од рачна изработка во моментот на активностите за пребарување кои што се водат од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во рамките на операцијата Маслиново гранче во подрачјето на Африн.

Во соопштението се вели следното: „На нашиот честит шехид кој го загуби животот во овој настан кој што не облеа во длабока болка и жалост му посакуваме милост од Аллах и го изразуваме нашето сочувство до семејството на нашиот шехид, Турските вооружени сили и до големиот турски народ.“ 

 Слични вести