На воените маневри Сокол-20 во Катар од 22 до 29 април ќе учествува и Турција

На воените маневри Сокол-20 во Катар од Командата на воздушните сили на Турција ќе учествуваат 3 авиони од типот  Ф-16 и елементи за поддршка како и воениот персонал на Командата на турско-катарските обединети заеднички сили

955314
На воените маневри Сокол-20 во Катар од 22 до 29 април ќе учествува и Турција

Воените маневри Сокол-20 чиј домаќин е Катар со учество и на Турција ќе се реализираат во периодот од 22 до 29 април.

Соопштенито пристигна од генералштабот на Турција.

Во рамките на овие воени маневри се има за цел да се развијат пријателството, соработката, координацијата и заедничкото делување помеѓу Турција и катарските воздушни сили, а исто така се има за цел да бидат меѓусебно разменети и информации и искуства. 

На воените маневри од Командата на воздушните сили на Турција ќе учествуваат 3 воени авиони од типот  Ф-16 и елементи за поддршка како и воениот персонал на Командата на турско-катарските обединети заеднички сили.Слични вести