За 21 ден во подрачјето на планината Аманос кај Хатај се убиени 25 терористи

Во операциите на турските безбедносни сили во подрачјето на планината Аманос кај градот Хатај во последниот 21 ден се убиени 25 терористи на ПКК

953383
За 21 ден во подрачјето на планината Аманос кај Хатај се убиени 25 терористи

Во реализираните операции од страна на силите на Командата на жандармеријата во подрачјето на планината Аманос против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во последниот 21 ден се убиени 25 терористи.

Според објавеното соопштение од министерството за внатрешни работи во рамките на денешните операции во населеното место Искендерун кај градот Хатај се неутрализирани уште двајца терористи.

На тој начин бројот на убиените терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во подрачјето на планината Аманос кај Хатај и Османије во последниот 21 ден се зголеми на 25.Слични вести