Во напад на терористите кај Ширнак животот го загубија тројца војници

Во напад на терористите на ПКК воената база Кујутепе во областа Бестлер-Дерелер кај градот Ширнак животот го загубија тројца војници, а еден војник е ранет

952371
Во напад на терористите кај Ширнак животот го загубија тројца војници

Во реализиран напад од страна на терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК на воената база Кујутепе во областа Бестлер-Дерелер кај градот Ширнак животот го загубија тројца војници, а еден војник е ранет.

За фаќање на терористите е започната операција во подрачјето.

Во меѓувреме во објавеното соопштение од министерството за внатрешни работи се истакнува дека во операциите за воспоставување на безбедноста кои што се реализирани во последната една недела во Турција беа неутрализирани 38 терористи.Слични вести