Неутрализирани тројца терористи на ПКК во близина на сириската граница

Во престрелка меѓу терористите на ПКК/ПЈД/ЈПГ во близина на пограничната караула кај Акчакале , Шанлиурфа, биле неутрализирани тројца терористи

950521
Неутрализирани тројца терористи на ПКК во близина на сириската граница

Турските вооружени сили соопштија дека во судири меѓу терористите на ПКК/ПЈД/ЈПГ во близина на пограничната караула кај Акчакале , Шанлиурфа, биле неутрализирани тројца терористи.

До престрелката дошло откако бил отворен оган на пограничната караула од сириска страна.

Турските војници во караулата возвратиле на нападот, и во престрелката неутрализирале тројца терористи на ПКК/ПЈД/ЈПГ .

 Слични вести