Претседателот Ердоган од 13 до 15 мај ќе престојува во посета на Велика Британија

Во рамките на посетата освен тоа што ќе бидат поставени на дневен ред билатералните односи помеѓу Турција и Велика Британија се очекува да се направи проценка и на случувањата во Европа и на Блискиот исток

950260
Претседателот Ердоган од 13 до 15 мај ќе престојува во посета на Велика Британија

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган идниот месец (во мај) ќе отпатува во официјална посета на Велика Британија.

Според добиени информации претседателот Ердоган оваа своја посета ќе ја оствари од 13 до 15 мај.

Во рамките на оваа посета на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган освен тоа што ќе бидат поставени на дневен ред билатералните односи помеѓу Турција и Велика Британија се очекува да се направи проценка и на случувањата во Европа и на Блискиот исток.Слични вести