Воздушна операција на Зап и Хакурк на северот на Ирак

Во воздушната операција на борбените авиони на Командата на воздушните сили на 9 и 10 април беа неутрализирани 7 терористи

947976
Воздушна операција на Зап и Хакурк на северот на Ирак

Во рамките на воздушната операција на Турските вооружени сили (ТВС) на подрачјата Зап и Хакурк на северот на Ирак и руралното подрачје на Ширнак беа неутрализирани 7 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Генералштабот, ТВС извршија воздушна операција врз приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во подрачјата Зап и Хакурк на северот на Ирак и руралното подрачје на Ширнак.

Во воздушната операција на борбените авиони на Командата на воздушните сили на 9 и 10 април беа неутрализирани 7 терористи, а исто така беа уништени 4 терористички цели кои се користеа како засолништа и прибежишта.Слични вести